Nja, kanske inte så allvarligt, men nästan som en bulle i ugnen. I mitt fall råkar det vara en tacopaj. Jag är SÅÅÅ hungrig. Och när den är klar måste jag vänta en stund annars är den alldeles för varm och då kommer jag bara att skålla både tunga och gom, och så kommer maten ändå inte att smaka nåt...
Tänkte jag skulle dela med mig lite så håll till godo - här kommer receptet på världens godaste tacopaj!!
Tacopaj
4 dl vetemjöl
50 g smör
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1½dl mjölk
Blanda ihop och tryck ut i smörad pajform, modell större.
500-700g köttfärs (har prövat byta ut köttfärsen mot röda linser med tomatpure och det funkar också, måtten är jag osäker på men ta till så det räcker till minst 4 personer)
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Stek ihop och häll på vattnet, låt alltsammans steka tills vattnet kokat in. Lägg köttfärsröran i pajskalet. 2 hackade tomater läggs ut ovanpå köttfärsen.
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 krm vitpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda ihop detta och bred det över pajen. Strö över riven ost och grädda i 200 grader i 20 minuter.
Tips! Denna rätt går utmärkt att förbereda och ha klar i kylen, färdig att gräddas. Perfekt om man ska ta med sig maten, eller om man vill ägna tiden innan maten till annat än att stå i köket!
Elsa 2 veckor
11 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar